Szerencs

13132

SZERENCS: Dokumentumok, tárgyak és fényképek segítségével követhető nyomon a szerencsi cukorgyártás évszázados története, valamint a gyári élet, életmód hétköznapjainak és ünnepeinek históriája. A gyűjtemény önálló egysége szemlélteti a világ cukorcsomagolási kultúráját: a tárlókban öt világrész 48 országából csaknem 800 cukorcsomagolási minta látható. A Szerencsi Cukormúzeum a berlini és a tullini után Európa harmadik cukormúzeuma.

Szerencset Hegyalja Kapujának is szokták nevezni, itt találkozik a Tokaji Borvidék a Taktaközzel és a Harangod-vidékkel. Ennek jelképeként építették a város Miskolc felőli bejáratánál a Világörökségi Kapuzatot azzal a céllal, hogy segítse a városunkba, térségünkbe látogatók könnyebb eligazodását. A turisztikai fogadóépületben találhatunk fogadó-, ill. kiállító teret, valamint magát az információs pontot. Itt a szakszerű tájékoztatás mellett a betérők megtalálhatják a Szerencset és a világörökségi terület településeit bemutató kiadványokat, prospektusokat, térképeket.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>